Produceren voor een niche markt

De rijkdom aan medicinale planten in Suriname en de overtuiging met kwaliteitsproducten en diensten een goed lopend bedrijf te kunnen opzetten is een reële kans voor niche ondernemers. Ondernemen in een nichemarkt in combinatie met een grote afzetmarkt- in binnen- en buitenland- kan zeker ook lucratief zijn. Eenmaal goed opgezet is het op termijn opschalen naar een productiebedrijf van enige omvang is zeker haalbaar.

Met een ondernemerskoppel in het district Wanica wordt gewerkt aan de realisatie van een dergelijk productiebedrijf voor theesoorten gemaakt uit medicinale planten en diverse huidoliën.  Het consumeren  van bijzondere theesoorten en huidoliën moet in de visie van het ondernemerskoppel een lifestyle worden voor een grote massa in binnen- en buitenland. Naast thee en oliën wordt gewerkt aan recepten voor sappen die goed aansluiten op dezelfde lifestyle. Aan kennis en ervaring over de toegevoegde waarde van hun producten met medicinale werking hebben de ondernemers geen gebrek en ook twijfelen zij niet aan de behoefte die steeds groeiende is. Op de verschillende beurzen die zij hebben gestaan met deze producten en de presentaties in workshops is gebleken dat er voldoende vraag is. En de vraag is groeiende.

De komende periode wordt geïnvesteerd in de bewerking van landbouwgrond, het goed opzetten van de zogenoemde kraamkamer voor plantvermeerdering en andere experimenten, de ontwikkeling en bouw van de droogkamer, opslagcapaciteit en het vastleggen van recepturen.