Business Development Ghana

Home > Business Development > Ghana

BUSINESS DEVELOPMENT

Nederland vlag

BUSINESS DEVELOPMENT

Suriname vlag

BUSINESS DEVELOPMENT

Ghana vlag

De Ghanese economie wil in rap tempo veranderen en fors groeien. Ghana wil veel meer eigen lokale productie en importvervanging van met name voedselproducten. Dit biedt vele kansen voor business development en investment. Ghana heeft niet alleen een bevolking van ruim 29 miljoen inwoners maar is rijk aan business opportunities in diverse sectoren waaronder productie en verwerking van pluimvee. In de totale supplychain van de pluimvee- en verwerkingsindustrie zijn er kansen voor business development en investment. Met partners in het Nederlandse en Ghanese netwerk participeert HUMAIN in de ontwikkeling van de productie- en voedselverwerkingsindustrie.

Business Development in Ghana in de productie- en voedselverwerkingsindustrie wordt door HUMAIN gedaan volgens de van “seed to meat” aanpak. Projecten, individuele ondernemers of bedrijven die met deze business visie en dit principe aan de slag willen genieten de voorkeur en worden ondersteund. Investeringen of andere vormen van deelname worden behoren tot mogelijke oplossingen.

Het National Entrepreneurship and Innovation Programme (NEIP) is een initiatief van de Ghanese overheid om business development en investment te promoten. Jonge ondernemers en start-ups worden door NEIP ondersteunt bij het ontwikkelen en opzetten van business in diverse sectoren waaronder pluimvee. In combinatie met het “One District One Factory” (1D1F) en “Planting For Food and Jobs” programma wil Ghana een jaarlijkse groei van 10% realiseren. Het NEIP sluit hierop aan.

TemaHaven